superior

EstudisMercats

Xifres rècord per al turisme en 2014?

L’exercici 2014 es tanca amb uns resultats estadístics que poden semblar immillorables pel turisme estranger però tot no ha estat tan positiu com semblaria. El turisme estranger tanca amb un creixement del 7% a Catalunya i amb un increment de la despesa d’un 6,5%.

Aquest any hauran arribat prop de 16,8 milions de turistes internacionals a Catalunya, un milió més que en 2013. Però darrera de les estadístiques s’amaguen alguns punts que afecten directament la productivitat de l’activitat turística. La despesa mitjana dels estrangers ha baixat. També ha baixat de l’ordre d’un 1% les pernoctacions dels turistes estrangers en hotels. I encara pitjor ha estat la tendència en els allotjaments extrahotelers, on l’acumulat de les pernoctacions dels estrangers en càmpings, cases rurals i apartaments ha caigut per sobre de l’1%.

El resum és que han arribat més viatgers, “el millor any de la història”, segons alguns titulars que es podran llegir quan es faci el balanç oficial. Però aquests turistes han generat menys pernoctacions que són en definitiva on es pot calcular l’èxit d’una temporada turística. Tampoc els ingressos turístics, “els millors de la història”, són tan positius si tenim en compte que els turistes han controlat més la depesa i han gastat menys per estada.

Articles relacionats

Back to top button