superior

Empreses

Husa busca liquiditat per salvar el que queda del grup

El grup Husa està intentant captar algun inversor que li injecti liquiditat per poder fer front a les necessitats més imperioses del seu funcionament. Busca algun fons d’inversió o corporacions especialitzades en empreses en fallida perquè salvin el poc que queda de la cadena.

El forat del grup podria superar els 200 milions d’euros. El Jutjat Mercantil número 3 de Barcelona ha anat admetent a tràmit des de febrer passat una cascada de suspensió de pagaments de diferents societats del grup Husa.

Des de principis de 2014, Husa ha passat de gestionar 80 hotels a 15. En el camp de la restauració també ha passat de 35 negocis a 5, segons informa el diari Expansió. El nombre de treballadors també s’ha reduït de 500 a 200. Segons el mateix diari, la cadena de Joan Gaspart hauria demanat al futur soci inversor “una bestreta d’1.5 milions per alleugerí la tresoreria” més immediata.

A finals de gener o principis de febrer es coneixerà la proposta de conveni pels 3.000 creditors que té Husa. Un 30% són creditors generals, la resta són bancs, Hisenda i la Seguretat Social. Si Husa aconsegueix que els creditors aprovin aquest conveni que marcarà les quitances i els terminis de cobrament, el grup aclarirà el seu futur financer i serà el moment d’oficialitzar l’entrada del possible inversor. Fins a aquesta data és difícil que cap grup s’arrisqui a injectar capital. Per això Gaspart busca una bestreta per passar el mes de gener.

Articles relacionats

Back to top button