Catalunya, líder en qualitat de ports i platges

Catalunya és la primera comunitat autònoma espanyola en nombre de banderes blaves. La temporada d’estiu de 2008, un total de 92 platges i 20 catalans lluiran aquesta etiqueta ambiental d’àmbit internacional.

Darrera de Catalunya, les principals destinacions en nombre de banderes blaves són Galícia, que en té 105, la Comunitat Valenciana, amb 100, i Balears, amb 84. Cal destacar que, tot i que Espanya és el país en què s’adjudiquen més banderes blaves, 527 en total, s’ha experimentat un retrocés de 49 acreditacions respecte l’any passat.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), organització promotora de la iniciativa, sosté que la pèrdua de banderes, que afecta fonamentalment les platges del Cantàbric, no es deu tant a una pèrdua de la qualitat de les platges sino a què els criteris de concessió i el control del seu compliment han estat més rigorosos, fet que donaria encara més valor a l’estat de les platges i ports catalans. 

La bandera blava reconeix el compliment d’uns estàndards com l’accessibilitat, la qualitat de les aigües, la informació ambiental als usuaris o el respecte a la legislació.

0 0 0