superior

Destinacions

Eurovegas ha superat els problemes urbanístics a Catalunya

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que no hi ha cap novetat sobre si Eurovegas s’instal•larà a Catalunya o a Madrid però ha recordat als contraris al projecte que també hi va haver mostres d’"hostilitat" contra la ubicació del parc temàtic PortAventura a Tarragona. Un pas ja s’ha donat. Les traves urbanístiques per atreure el complex s’han solucionat.

Fonts de l’executiu asseguren que s’han superat els problemes urbanístics per atreure el projecte Eurovegas motivades per la proximitat de l’Aeroport d’El Prat als terrenys del Baix Llobregat on es vol ubicar el complex. Afirmen que queden "els últims serrells" abans que el magnat nord-americà Sheldon Adelson prengui la decisió sobre la ubicació, però la limitació d’altura dels gratacels no suposarà un problema, com sí s’havia assenyalat al començament de les negociacions.

El Govern català no pot relegar qualsevol oportunitat i projecte que comporti crear llocs de treball, i que s’actuarà d’acord amb les lleis vigents i amb els usos i costums locals, ha declara. "Aquest país no està en condicions de dir que no i de no estudiar-lo", ha sostingut Homs en resposta als centenars de manifestants que es van concentrar davant de la Generalitat per mostrar la seva oposició al projecte.

Després de destacar que Catalunya ja va perdre l’oportunitat d’acollir Eurodisney, ha recordat que després hi va haver "sectors agressivament contraris" que PortAventura s’instal•lés a Catalunya, i que ara no escolta a ningú que vagi en contra seu i sostingui que ha desestabilitzat el model turístic i químic de la zona.

La decisió sobre la ubicació es coneixerà l’1 de setembre

La inestabilitat econòmica de la zona euro no és el més favorable per a un inversor de fora de la Unió Europea, però ha sostingut que si hi hagués un retard seria d’algunes setmanes o un mes com a molt, però en cap cas seria un ajornament a llarg termini./Ag EP

Back to top button