superior

Transport

Una ombra planeja sobre l’aeroport de Girona

Els resultats negatius que any rere any acumula l’aeroport de Girona l’han portat a una situació crítica. Són sis anys consecutius de caiguda en el número de vols i viatgers que amenacen la sostenibilitat de la infraestructura.

Fa poc s’ha conegut que s’havia contemplat el tancament temporal de l’aeroport durant l’hivern passat. I les previsions d’aquest 2015 són especialment dolentes. Serà el pitjor any i no arribarà als 2 milions de passatgers. Per sota d’aquesta quantitat, l’economia a les comarques de Girona es ressentirà, segons un estudi de l’administració. L’aeroport havia arribat als 5,5 milions l’any 2008 quan Ryanair operava a ple rendiment. A partir d’aquest rècord les caigudes interanuals han estat de dos dígits. Girona ha estat un dels aeroports on l’aerolínia irlandesa ha reduït més les seves rutes.

El tancament temporal és a mans de Ryanair. L’amenaça de deixar de volar durant l’hivern o de programar pocs vols deixa la instal·lació a la seva voluntat. Per això, tots els esforços de l’administració passen per aconseguir noves companyies que sumin trànsit per Girona. L’aerolínia Jet2 ha anunciat rutes amb el Regne Unit en 2016 i la Generalitat explica que existeix també la possibilitat que Wizz Air ampliï la seva programació i una altra companyia restauri la connexió Girona-Madrid. Es tractaria d’una empresa gironina, Flyinfiniti, creada expressament per donar aquest ruta amb un avió de 100 places. El futur de l’aeroport de Girona està a l’aire.

Articles relacionats

Back to top button