superior

Mercats

El turisme xinés desperta a Catalunya

550 directius xinesos realitzen un viatge d’incentius per Catalunya i obren el camí al turisme de negocis procedent d’aquell mercat. El receptiu català és Ultramar que ha dissenyat un programa a mida de cinc dies que combina shopping i visites culturals per Barcelona.

L’empresa Michelin ha ofert aquest viatge d’incentius als màxims responsables els seus distribuïdors comercials a la Xina. Segons han indicat els organitzadors, Ultramar i Turisme de Catalunya: “És la primera vegada que un grup tan nombrós de turistes corporatius procedents del mercat xinès visita Catalunya”. Els turistes xinesos que surten del seu país tenen un alt poder adquisitiu i mostren un gran interès per les grans ciutats, la cultura i les compres.

El viatge d’incentius el gestiona l’agència xinesa CYTS MICE, líder en aquest segment a la Xina que ha contractat com agència receptiva Ultramar Event Management –divisió MICE (meetings, incentius, congressos i esdeveniments) de TUI Espanya-. Des de fa dos anys, l’empresa catalana Ultramar disposa d’un equip de treball especialitzat en el mercat asiàtic. Per aquest viatge han preparat visites a la Sagrada Família, Parc Güell, Poble Espanyol, o Passeig de Gràcia; excursions a Sitges i a les bodegues Torres; compres als centres comercials de La Roca Village i Andorra, i l’assistència a un partit del FC Barcelona.

La Xina és un dels principals mercats emissors del continent asiàtic, amb un total de 31 milions de viatges a l’estranger l’any 2005 i una previsió per al 2020 de 100 milions de viatges, segons l’Organització Mundial del Turisme.

Per situar Catalunya com a destinació turística al continent asiàtic encara queden moltes accions per prendre. La manca de connexions aèries directes i la ineficient gestió de visats turístics per part de les autoritats espanyoles són els principals obstacles apuntats en vàries ocasions per COMUNICATUR. En relació als visats, recentment la Generalitat va anunciar un acord amb el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol que permetria agilitzar la tramitació de visats per turistes de la Xina, l’Índia i Rússia.

Perfil del turista xinès

El perfil del turista xinès és un professional o executiu d’entre 35 i 54 anys, que viatja per motius d’oci amb una estada aproximada d’11 dies i s’allotja en un hotel de 3-4 estrelles. Provenen majoritàriament de les grans ciutats que tenen una renda elevada per càpita com poden ser Beijing, Xangai, Tianjin i Zhejiang.

Dels 55.000 xinesos que arriben anualment a l’Estat espanyol, la majoria tenen com a primera destinació Catalunya. Hi fan una estada de 2 nits, ja que normalment en el mateix viatge visiten diversos països europeus, i acostumen a realitzar una despesa d’uns 2.400 euros.

Back to top button