Organismes / Política turística

La Catalunya jueva, en una guia

Després de la senyalització del Camí de Sant Jaume, Catalunya segueix apostant pel turisme cultural i religiós. La nova guia La Catalunya jueva: viatge per les terres d’Edom recull quatre rutes que recorren el territori de nord a sud i d’est a oest, per conèixer la riquesa patrimonial que va deixar el poble jueu.

La publicació, editada per la Direcció General de Turisme, s’emmarca dintre de la iniciativa “Els camins de Sefarad” per promocionar els barris jueus catalans, com ara els de Girona, Barcelona, Besalú i Tortosa.

Les quatre propostes són:

El camí de l’espiritualitat. Girona, Besalú i altres pobles dels voltants.

Ruta interior. Surt de Barcelona i, entre altres pobles i ciutats, recorre Vic i Puigcerdà.

Llegat jueu en les terres de ponent. Comença a Barcelona i arriba fins a Lleida. Montblanc i els cementiris jueus de Barcelona i Tàrrega són visites imprescindibles d’aquesta ruta.

Viatge al migjorn català. Arrenca des de la Tarraco romana, passant per les modernes instal•lacions dels cellers de Capçanes (Priorat), per acabar a Tortosa.

A més dels recorreguts turístics, la guia també descriu els aspectes més destacats de la història de la presència jueva a Catalunya. La publicació està disponible en català-hebreu, castellà-hebreu i anglès-hebreu.

Back to top button