Hotels

El Gremi d’Hotels de Barcelona s’oposa a la taxa turística

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, s’ha oposat frontalment a la proposta de gravar amb un euro l’estada dels turistes. Ho ha qualificat d’acte “temerari” i considera “perillós” pensar que el client “ho aguanta tot”. L’alcalde de Barcelona li ha respost reafirmant-se en la intenció d’aplicar l’impost sobre el turista.

Clos opina que la taxa posa en perill a un dels sectors encara “sans” malgrat la crisi i dubte que el turista estigui disposat a seguir venint a la ciutat malgrat aquesta mesura. Ha advertit que els hotels experimenten cada dia a Internet com la diferència d’un euro en el preu pot fer caure les vendes enfront de la competència. “Per guanyar un euro es perdran altres 500″, va vaticinar el màxim responsable dels hotels de la ciutat.

El president del gremi està d’acord en buscar altres vies de finançament com que institucions que es beneficien del turisme col•laborin econòmicament, i ha citat a l’aeroport del Prat, Abertis i El Corte Inglés, entre d’altres. Clos és partidari de reclamar l’IVA addicional que genera el sector turístic en la ciutat.

Entre les crítiques a la mesura, Clos considera que penalitzaria a aquells que dormen en hotels de la ciutat però no al 60% dels visitants que “fan ús” la ciutat, però no pernocten. Suposa una pèrdua de competitivitat enfront d’altres ciutats espanyoles que ja han dit que no ho aplicaran, afegeix.

L’alcalde de la Ciutat Comtal, per la seva banda, replica al Gremi d’Hotels de Barcelona amb la seva intenció de treure la proposta endavant encara que assegura que aquesta decisió no pot ser presa de forma “unilateral”./Ag EP

Back to top button