Empreses

Catalunya ja disposa de l’aplicació gratuïta de localització d’emergències Alpify

L’aplicació de localització d’emergències Alpify ja està operativa a Catalunya. A partir d’ara els ciutadans disposaran d’una App gratuïta de seguretat que s’ha convertit en una eina per complementar les funcions dels Centres d’Emergència del 112.

A més de Catalunya, on el servei es gestionarà mitjançant el centre de gestió de trucades d’emergències del RACC, l’aplicació està implantada a Andorra i, parcialment, a Espanya. Aragó, Cantàbria, Euskadi, Extremadura i La Rioja ja l’utilitzen dins dels seus sistemes del 112.

L’aplicació és molt senzilla d’utilitzar i només prement el botó vermell d‘emergència es fa un avís al 112 que rep la ubicació de la persona que ha demanat auxili, ja sigui en zones urbanes o de muntanya. En el cas de perdre la cobertura mòbil, en prémer el botó, l’aplicació envia un missatge de text al 112 i a la vegada dibuixa al centre coordinador la ubicació amb un rang d’errada d’entre 3 i 10 metres. En moltes ocasions d’auxili els ciutadans accidentats o perduts són víctimes dels nervis i no saben ubicar-se i d’aquí la importància d’una bona i ràpida localització.

El creador de l’aplicació va destacar en el decurs de la seva presentació que l’estiu passat es van rescatar més de 100 persones gràcies a aquesta tecnologia. Durant l’any 2014 a l’estat espanyol els cossos de seguretat i protecció van buscar i rescatar més de 2.500 persones en el medi natural.

La idea d’Alpify va néixer l’any 2012 com a conseqüència de la desaparició i posterior defunció d’un excursionista alemany en una zona muntanyenca d’Andorra. La persona extraviada va contactar amb els cossos de seguretat, gràcies al seu telèfon mòbil, i va estar parlant amb ells fins que se li va acabar la bateria. El turista no va saber explicar on es trobava i l’habitual mètode per conèixer la posició del dispositiu mòbil pel càlcul de la triangulació d’antenes no funciona de manera precisa. En aquest sentit, el cos de bombers d’Andorra està sent de gran ajuda per al desenvolupament constant d’aquesta aplicació.

Articles relacionats

Back to top button