Empreses

Balanç dels 10 anys del distintiu de qualitat turística SICTED a les comarques de Barcelona

Enguany es compleixen 10 anys dels acords entre el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme (Turespaña), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que van permetre la implantació del Sistema de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) a la demarcació de Barcelona. Per reconèixer aquest esforç i compromís amb la qualitat i la millora continua en l’àmbit turístic, fa uns dies es va celebrar a la capital catalana un acte commemoratiu per lliurar a les empreses i destinacions pioneres un guardó acreditatiu.

El SICTED permet gestionar la qualitat de les empreses i serveis turístics d’una destinació per tal de garantir uns estàndards mínims de qualitat en tot el territori, que ajudi alhora a millorar la imatge de la destinació turística. L’adhesió a aquest distintiu de qualitat presenta beneficis per a la destinació ja que fomenta la percepció integral del territori; per a les empreses i serveis participants atès que utilitza la satisfacció del client per a la millora continua del producte o servei i, per al visitant, turista i resident a través de la innovació, varietat i qualitat dels productes.

Al conjunt de Catalunya hi ha 16 destinacions i 514 empreses i serveis reconeguts pel SICTED. La demarcació de Barcelona és líder del projecte amb 12 destinacions i 431 empreses distingides el 2014: Maresme (72), Osona (65), Garraf (57), Vallès Oriental (50), Berguedà (42), Baix Llobregat (36), Alt Penedès (27), Vallès Occidental (22), Bages (21), Anoia (15), Vilafranca (15) i Moianès (9).

La Costa de Barcelona – Maresme va rebre el premi com a destinació finalista en els premis SICTED com a Millor destinació de qualitat 2010, atorgat per la Secretaria General de Turisme.

Articles relacionats

Back to top button