superior

AAVV i TTOOAllotjamentEmpreses

L’Imserso desbloqueja d’urgència la venda de viatges per a la península

Els viatges de l’Imserso adjudicats a Mundosenior, que corresponen a les destinacions de costa i interior de la península així com els d’intercanvi internacional, es podran comercialitzar de forma immediata. Els corresponents a Canàries i Balears es mantindran paralitzats fins que es resolgui el contenciós existent sobre l’adjudicació del concurs.

Així doncs, Mundosenior (Halcón Viajes del grup Globalia i Barceló Viajes) ja pot iniciar la venda que podria estar en marxa en qüestió de dies. Aquestes vendes suposen un 70% dels viatges de l’Imserso. El lot de les illes adjudicat a Mundiplan (Iberia, Alsa, IAG7 i Gowaii) està pendent de resolució després del recursos presentat per Mundosenior davant l’Audiència Nacional. Aquest lot paralitzat suposa un 30% del conjunt del programa Imserso.

Mundosenior denuncia un canvi de criteri d’adjudicació en el concurs per part del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals. Segons detalla el concurs de viatges per a majors l’import total de l’adjudicació repartida en tres lots és d’1.200 milions d’euros. Enguany es posen 100.000 places més a disposició de les persones majors encara que ara s’haurà d’adaptar el calendari degut al retràs.

El sector estima que si no es resol la impugnació als viatges de l’Imserso a l’Estat li suposaria un cost de 700 milions d’euros, entre impostos que deixen de pagar les empreses i cost de la prestació de desocupació per als treballadors acomiadats. 310 hotels de tota Espanya participen de l’Imserso i mantenen les portes obertes en temporada baixa gràcies al programa que mobilitza pràcticament un milió de places. Més de dos milions de persones majors són potencialment beneficiàries d’aquests viatges.

Articles relacionats

Back to top button