superior

Fires i Congressos

Satisfacció en el I Congrés Internacional de Turisme Familiar

Les famílies amb fills i progenitors menors de 35 anys van representar, l’any 2014, el 56,9 % dels turistes que van visitar la Costa Daurada i fins al 68,6% dels turistes que van visitar a les Terres de l’Ebre. En el cas de les Balears, el percentatge de turisme familiar se situaria entre el 20 i el 26%. Aquestes són algunes de les dades que s’estan donant a conèixer i que s’estan debatent en el I Congrés Internacional de Turisme Familiar que se celebra a PortAventura.

Altres xifres que s’han aportat en el marc de l’acte d’inauguració són, per exemple, que els turistes que visiten les Destinacions de Turisme Familiar de Catalunya valoren amb un 9,1 sobre 10 la seva estada; un 70% dels visitants són repetidors; l’estada mitjana és de 10 dies; i la mitjana de membres de les famílies és de quatre.

El Congrés, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha aplegat prop de 500 professionals del sector turístic. El turisme familiar és un producte estratègic pel futur del sector que pot generar múltiples oportunitats a empreses, institucions i entitats, així com obrir noves vies de negoci.

Hi participen una cinquantena de ponents i experts procedents de Catalunya, de la resta d’Espanya, França, Suïssa, Dinamarca, Holanda, Estats Units, Croàcia, Regne Unit, Suècia i Àustria. Els congressistes poden escoltar, entre d’altres, Paul Roll, director general de Turisme de París (2002-2013); Morten Moller, de Capital of Children Legoland; Elena Benarroch, del Museu Thyssen Familiar; Justin Reid, de TripAdvisor per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica; i Ghislain d’Auvigny, de Pierre et Vacances.

Els organitzadors esperen que aquest sigui “un Congrés de reflexió, de proposició i de projecció de la realitat del turisme familiar a Catalunya, on ja hi ha 22 destinacions i més de 700 empreses que aborden de manera clara i intensa l’aposta per aquest segment”.

El programa s’ha estructurat en quatre grans blocs temàtics: “El turisme familiar al món”, “Gestió integral d’una destinació de turisme familiar”, “La demanda turística. Nous canals d’informació en el sector” i “L’oferta turística. Gestió del sector privat: intermediació i allotjaments turístics”. A més de les taules rodones i les conferències, es duen a terme quatre tallers centrats en el turisme familiar i l’especialització: esport, cultura, col·laboració publicoprivada i social-valors.

Articles relacionats

Back to top button