superior

Empreses

Preacord per al conveni d’hostaleria a Catalunya

La Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya ha arribat a un preacord amb la UGT catalana sobre el conveni col·lectiu d’hostaleria de Catalunya.

El futur conveni preveu una pujada dels salaris en els propers tres anys, a raó de l’1,9% per al 2017, un 1,8% més el 2018 i un altre 1,8% el 2019.

El conveni d’hostaleria dona cobertura a fins 350.000 treballadors durant els mesos d’estiu. Un dels objectius del sindicat ha estat posar fre a les externalitzacions de serveis basades en retribucions baixes fora de conveni. En aquest sentit, preveu que a partir del segon any les empreses de multiserveis que realitzen tasques externalitzades igualin el salari i els complements dels seus treballadors al del personal de plantilla.

Un altre aspecte contemplat en aquets preacord és el dret a cobrar el 100% per incapacitat laboral.

CC.OO. no firmarà el conveni perquè no està d’acord amb les condicions dels treballadors externalitzats recollits en la proposta. A més d’igualar el salari i la jornada laboral, el sindicat vol que també s’igualin altres aspectes com permisos, vacances, nocturnitat… CC.OO. diu que les empreses externalitzades arriben a pagar fins a 500 euros menys als treballadors respecte als de plantilla. La llei fa que prevalgui el conveni de les empreses per sobre dels sectorials i això permet pactar sous més baixos a les empreses multiserveis.

Articles relacionats

Back to top button