Destinacions

Barcelona inverteix la meitat de la taxa turística en projectes pels barris

Just Barcelona s’ha alçat a la primera posició del rànquing mundial de congressos amb una repercussió econòmica rècord de 1.851 milions, l’Ajuntament ha informat de la distribució que fa de la taxa turística.

Durant el passat exercici va ingressar més de 5 milions de la taxa per impulsar projectes culturals de la ciutat, i d’aquests, 2,5 milions van anar directament a actuacions de millora dels barris.

Coincidint amb els primers 12 mesos consecutius en els quals les arques municipals ingressen el 50% de tot el que es recapta a la ciutat de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) –abans el percentatge era del 34%-, l’Ajuntament ha explicat al Consell Turisme i Ciutat (format per 40 entitats, associacions, representants dels grups municipals, experts, professionals i sindicats) com ha gestionat aquests recursos econòmics. Concretament, al 2017 ha rebut un total de 5.017.641’93 euros a compte de la recaptació de la taxa turística. D’aquests, més de la meitat s’han destinat a projectes de millora als barris (2.518.777’20 euros), i 641.914’73 euros, a projectes relacionats amb el patrimoni i la cultura.

Pel que fa als projectes finançats pel Consistori barceloní, l’any passat es va destinar més de la meitat del total a iniciatives com el pla de millora d’estiu de l’oferta de busos; la prova pilot de senyalització d’espais d’interès a Sant Andreu; les millores en el parc de la Ciutadella; la renovació del paviment del carrer de Sant Domènech; la renovació del vial de servei de la plaça Lesseps; l’ampliació de la senyalització de punts d’interès a trinitat Vella; la millora dels accessos i la senyalització de la serra de Collserola, i l’avant-projecte d’arranjament de les seves fonts; entre altres.

En el capítol de projectes culturals, destaca el finançament amb la taxa turística de la festa Catalana 2017, el concert popular de l’OBC a la platja de Barcelona el Dia Internacional de la Música; o la museïtzació del refugi antiaeri de la Torre de la Sagrera, entre altres.

Barcelona lidera el rànquing de congressos internacionals
La ciutat ha pujat dues posicions en el rànquing internacional de turisme de reunions que elabora l’Associació de Congressos i Convencions Internacionals (ICCA) i se situa ara com la primera ciutat amb major nombre de reunions organitzades el 2017. Han estat 2.134 reunions celebrades l’any passat, per davant de París, Viena i Berlín. Segons informa Turisme de Barcelona, “l’últim cop que la ciutat va liderar aquest rànquing va ser el 2004, sent l’única destinació que des de 2001 s’ha mantingut en el top5 del rànquing ICCA”.

Articles relacionats

Back to top button