EmpresesTransport

Norwegian es resisteix a la compra d’IAG

El Consell d’Administració de Norwegian vol fer front a la intenció d’IAG de controlar la companyia. Després de rebutjar la proposta d’adquisició del 100% de l’aerolínia, el consell de l’empresa escandinava pot haver iniciat moviments per buscar alternatives.

La companyia va revelar que havia rebut dues propostes de compra total per part d’IAG però que les havia rebutjat en considerar les ofertes insuficients perquè “infravaloren” la companyia. Es tracta d’una resposta de manual quan una societat es resisteix a ser adquirida.

Entre les mesures per oposar-se a IAG, Norwegian mantindria contactes amb altres grups aeris europeus, com EasyJet, per buscar altres alternatives, segons ha informat Expansión basant-se en fonts del mercat. Les dues aerolínies low cost ja mantenen un acord a Gatwick (Londres) per alimentar els seus vols de llarg radi.

Aquests moviments d’adquisició del grup IAG, format per Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, coincideixen amb l’anunci del benefici de les operacions d’IAG que es va situar en 280 milions, un 75% més que en el primer trimestre del 2017. El passat mes d’abril IAG ja va adquirir un 4,6% del capital d’Norwegian, tal com va informar Comunicatur després del comunicat que va remetre la societat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMC). L’estratègia del grup buscava “establir una posició des de la qual iniciar converses amb Norwegian, incloent la possibilitat de formular una oferta pública d’adquisició (OPA) sobre la totalitat de l’aerolínia noruega”.

Segons fonts econòmiques, JPMorgan està buscant finançament perquè IAG assumeixi l’operació de compra de Norwegian que superaria 3.600 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button