superior

abajo

Estudis

La despesa del turisme estranger continua en nivells de rècord a Catalunya

Durant el primer trimestre de l’any, la despesa total del turisme estranger a Catalunya ha assolit els 3.098 milions d’euros, un 10,4% més interanual, un xifra rècord.

En dades absolutes, aquests primers mesos s’han traduït en 293 milions d’euros més que en el mateix període l’any anterior. Les despeses de Bèlgica i Estats Units són les que més creixen en termes relatius. Mentre que el turisme estatunidenc i francès han aportat en conjunt un de cada cinc euros de la despesa d’aquest període (20,9%).

La despesa mitjana per turista del que portem d’any s’ha elevat a 1.002 euros per turista, un 6,8% més que el primer trimestre de 2017, i 194 euros per viatge i dia, amb un ascens del 12,9%. Americans i russos generen les despeses mitjanes per turista més elevades (1.774 euros i 1.334 euros, respectivament).

Al conjunt d’Espanya el desemborsament acumulat dels turistes estrangers del trimestre s’eleva a 14.735 milions d’euros, un 7,7% més que el mateix període de fa un any, i augmenta amb menys intensitat que a Catalunya. De fet, Catalunya conserva la posició de segona destinació estatal en despesa total (21%), la quarta en despesa mitjana per turista i la segona en mitjana per persona i dia. Aquestes dades les ha facilitat l’Observatori del Treball i Model Productiu en base a l’estudi Egatur de l’INE.

Articles relacionats

Back to top button