superior

EmpresesTransport

IAG podria comprar Norwegian

El grup IAG ha adquirit un 4,6% de les accions de l’aerolínia Norwegian i obre la porta a fer una OPA pel 100% de la companyia noruega

Amb l’adquisició d’aquesta petita participació de la seva competidora en el segment de baix cost, IAG començarà les negociacions per ampliar el seu pes a la companyia.

De moment, asseguren que no tenen cap decisió presa de futur però no descarten la possibilitat de compra de la totalitat de l’aerolínia mitjançant una OPA del 100%. La participació minoritària permet establir les negociacions des d’una posició preferent en formar part de l’empresa.

Les intencions del grup aeri ha agafat per sorpresa a Norwegian que ha explicat públicament que no havien parlat prèviament d’aquesta operació. L’anunci ha propiciat una pujada a la borsa de les accions de la companyia escandinava per l’eventual compra. Però també les accions d’IAG han tingut una comportament positiu en saber-se la confirmació d’aquesta inversió.

IAG és el ‘holding’ que agrupa Iberia, British Airways, Vueling, Level i Aer Lingus. L’aerolínia noruega va tancar el 2017 amb uns 30 milions d’euros en pèrdues perquè va fer front a una renovació de la flota i a un procés d’expansió. L’exercici 2016 va ser positiu amb prop de 120 milions d’euros de benefici.

Articles relacionats

Back to top button