Organismes / Política turística

Tarragona, Ullastret i Calafell, punts destacats en el mapa dels intangibles

Aviat veurà la llum el “Pla de recursos intangibles”, l’objectiu del qual és posar en valor llocs i esdeveniments històrics o culturals succeïts a Catalunya que tenen transcendència des d’una perspectiva europea i universal.

El pla, que la Generalitat presentarà en les properes setmanes, donarà a conèixer el potencial d’intangibles com ara la petja ibèrica o romana, el bandolerisme o la bruixeria i, segons el conseller Josep Huguet, “vol establir una política de prioritats en funció del potencial turístic de cada recurs”.

El pla s’organitza en funció de 10 etapes històriques que comprenen des del patrimoni paleontològic català fins a qüestions més actuals com ara les rutes literàries o cinematogràfiques.

L’estudi previ ha identificat fins a 40 elements del patrimoni històrico-cultural de Catalunya com a recursos d’elevat potencial turístic. Tarragona, Ullastret i Calafell són alguns dels punts que tindran cabuda en aquest “mapa d’intangibles”, segons ha manifestat el conseller durant una visita a les comarques tarragonines.

Amb aquest mapa es pretén contribuir a la creació d’una oferta turística singular, vinculada al turisme emocional, competitiva i desestacionalitzada, així com al reequilibri territorial que possibiliti el desenvolupament de noves destinacions turístiques emergents que fins ara no han pogut posar en valor tot el seu potencial turístic.

Aquest pla s’afegirà a l’Atles del turisme a Catalunya, presentat l’estiu passat, que posa a l’abast del professional més de 100 mapes de la realitat turística de Catalunya i analitza, entre d’altres aspectes, la xarxa d’oficines turístiques, la comercialització d’agències de viatges i les principals característiques del flux turístic.

Back to top button