superior

DestinacionsEstudisReportatges

El món associa Catalunya més amb la Fórmula 1 que amb el Barça

Un estudi sobre mitjans online que ha analitzat més de dos milions de notícies publicades arreu del món sobre Catalunya ha donat uns resultats sorprenents. El tema amb el qual més s’associa la destinació catalana és amb la Fórmula1. Les referències a aquest esdeveniment esportiu superen les referides a la ciutat de Barcelona o al mateix FC Barcelona.

L’anàlisi l’ha realitzat la consultoria Sibilare en 103 països i els resultats els ha donat a conèixer l’espai “Big data” de Catalunya Ràdio. Segons expliquen, els tres blocs temàtics més vinculats a Catalunya es poden classificar en: política, la ciutat de Barcelona i els esports. En aquest últim bloc, la Fórmula 1 i el Barça són els clars protagonistes superant l’esport del motor al futbol.

Durant la disputa del Gran Premi al Circuit català les referències es disparen als mitjans en línia. El fet que el circuit porti el nom de Barcelona-Catalunya contribueix a situar la destinació en el mapa. Cal tenir en compte que aquest estudi es va realitzar la primera part de l’any quan el circ del motor estava en plena efervescència i tenia lloc l’esdeveniment. Probablement, una anàlisi temporal més llarga canviaria aquesta percepció. En qualsevol cas l’efecte Fórmula 1 és certament potent com ambaixadora de Catalunya.

El Barça també funciona com un gran ambaixador de Catalunya al món. Les notícies en els mitjans digitals vinculades al club blaugrana permeten potenciar la marca Catalunya però molt especialment la marca Barcelona. En el cas del futbol els jugadors Messi, Neymar i Luis Suárez, també han ajudat a posicionar Catalunya als seus països. A l’Argentina, el Brasil i l’Uruguai, respectivament, apareixen mencions en aquests jugadors associats a les marques Barça i Catalunya.

Si tenim en compte les mencions distribuïdes per països, l’estudi diu que França és on més referències es fan de Catalunya, superen les 53.000 mencions, segueix els Estats Units, amb més de 33.000 mencions; Veneçuela, amb 31.000 mencions, i Alemanya, amb 30.000.

Articles relacionats

Back to top button