superior

DestinacionsEmpreses

Un segell de qualitat per a les empreses turístiques que compleixin amb els convenis col·lectius

Les organitzacions sindicals CCOO i UGT han signat un compromís al costat de Turisme de Barcelona, consorci format per la Cambra de Comerç i l’Ajuntament, pel qual treballaran per establir un ‘segell de qualitat’ per a empreses turístiques que entre altres paràmetres distingirà el compliment dels convenis laborals.

Aquest segell dirigit tant a establiments com a empreses de serveis turístics també tindrà en compte el reconeixement de la professionalitat, el respecte a les normes ambientals o la seguretat en el treball.

El turisme genera a Barcelona més de 120 mil llocs de treball entre directes i indirectes. Els signants volen destinar recursos econòmics a millorar la formació i la qualificació del personal emprat en turisme. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reconeix la importància del sector encara que ho associa a precarietat laboral i baixa formació, quelcom que pretén modificar per ocupació de qualitat que aporti valor al conjunt de la societat.

Aquest acord s’emmarca en l’objectiu definit per l’ajuntament barceloní d’establir nous marcs de dialeg amb sindicats i veïns perquè cooperin en el desenvolupament d’un nou model turístic. L’objectiu central per al consistori és aconseguir que el turisme a la ciutat sigui una activitat econòmica de profit per al conjunt dels ciutadans.

Per a sindicats, Cambra de Comerç i Ajuntament és possible incrementar els llocs de treball turístics a Barcelona. Fins i tot opinen que la ciutat pot avançar cap a la plena ocupació ajudada per la indústria del turisme.

En la signatura d’aquest compromís han participat els màxims representants de les institucions: l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que és presidenta de Turisme de Barcelona; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que és vicepresident de Turisme de Barcelona, i els secretaris generals d’UGT i CCOO de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, respectivament.

Articles relacionats

Back to top button