superior

AllotjamentDestinacions

Barcelona en alerta per les primeres mobilitzacions ciutadanes contra el turisme

Els veïns del barri de la Barceloneta han sortit al carrer per manifestar-se contra les molèsties que causen els turistes. La tensió que viu aquesta zona de la ciutat, al costat de les platges i de zona d’oci, ha acabat per esclatar i alguns centenars de persones han decidit de manera espontània manifestar-se contra l’incivisme dels turistes i fins i tot s’encaren amb ells.

Els veïns consideren que l’existència d’apartaments turístics il·legals de la Barceloneta al districte de Ciutat Vella està propiciant comportaments incívics al carrer, sorolls i brutícia. Nits sense poder dormir, vòmits al carrer, vidres d’ampolles trencades i fins i tot unes imatges d’uns turistes que entren en un supermercat totalment nusos, són alguns dels detonants de la rebel·lió ciutadana.

També es queixen de les festes als pisos turístics que fan constantment grups de joves amb altes dosis d’alcohol durant les matinades. A la Barceloneta hi ha una setantena d’apartaments turístics registrats legalment, però segons els veïns n’hi ha centenars d’il·legals que a més tenen sobre ocupació. El propi Ajuntament diu que és difícil quantificar quants operen fora de la llei però espera aprovar una ordenança sobre els habitatges turístics. El consistori barceloní està decidit a combatre la imatge d’una ciutat abocada al “turisme de borratxera”. Com a primera acció ha decidit enviar més policia en aquest barri.

Articles relacionats

Back to top button