superior

Estudis

La majoria dels visitants enoturístics de Catalunya provenen de fora

Més d’un terç dels turistes enològics són estrangers

Un estudi que determina el perfil del turista que visita els cellers catalans desvetlla que principalment no és un visitant expert ni molt vinculat al món del vi.

Altres dades destacades per aquest estudi mostra com la majoria dels visitants dels cellers són de fora de Catalunya. En concret, un 45% són catalans, un 11% de la resta d’Espanya, el 37% són europeus i el 6% restant d’altres continents.

Segons aquest estudi, l’enoturista que visita Catalunya té una mitjana d’edat de 50 anys i el 80% de tots els visitants tenen més de 40. Viatja principalment amb amics (36%), tot i que també destaquen els viatges en parella (31%), i un 65% ho fa en grups organitzats.

El perfil del visitant dels cellers varia molt segon els dia de la setmana que la realitzen. Els caps de setmana està monopolitzat pel turista nacional i entre setmana pel públic internacional. Una altra curiositat és el grau d’especialització que tenen el visitants. Així, els turistes que recorren molta distància per fer la visita destaquen per ser experts en el món del vi, mentre que els visitants de proximitat bàsicament són persones curioses que volen descobrir una nova experiència.

Un complement a la seva estada amb una activitat de la zona

L’Agència Catalana de Turisme impulsa aquest tipus d’estudis “amb l’objectiu de conèixer millor les característiques dels nostres visitants enoturístics i, poder així, aprofundir en el seu comportament i millorar les eines de captació i fidelització”, declara. Les visites als cellers s’han incrementat perquè ofereixen als turistes conèixer el món del vi i provar nous vins però sobretot perquè ha esdevingut una nova activitat a fer en una zona determinada durant la seva estada turística.

En aquest sentit, la despesa mitjana que fa el visitant per una activitat és de 29 euros, (i si compra a la botiga cal sumar 37 euros més), el 78% dels clients han visitat el web del celler abans d’anar-hi i la gran majoria compartirà la seva experiència a les xarxes socials, principalment a Instagram, un cop marxi.

Articles relacionats

Back to top button