superior

Estudis-antics

Les reserves hoteleres a Catalunya cauen el 30%

El pessimisme s’apodera del sector hoteler per a aquest estiu. La patronal hotelera constata una caiguda del 30% de les reserves dels espanyols així com el descens de l’estada. A Catalunya la caiguda del 30% de turistes espanyols no es veurà compensada amb l’alça dels mercats estrangers.

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i PwC han presentat un estudi de previsions d’estiu que han qualificat de dramàtic. Auguren una caiguda aguda de les pernoctacions i la rendibilitat. El president de la CEHAT, Joan Molas, ha atribuït aquesta caiguda a l’estancament del mercat nacional.

Les zones que més han sofert una caiguda de reserves són les vinculades al turisme nacional. En el cas de Catalunya, el descens no es veurà compensat amb el previsible increment de turisme estranger, com el rus. Molas s’ha referit a la Costa Daurada com una d’aquestes destinacions que no compensaran la caiguda. Per al secretari general de la CEHAT, Ramón Estalella, no és que els espanyols no vagin a viatjar, sinó que es va produirà una "caiguda dramàtica" en la seva estada.

Aquestes expectatives negatives trenquen amb les bones perspectives que venien registrant-se en les últimes temporades d’estiu des de 2009, i reflecteixen la preocupació generalitzada en el sector davant l’evolució de la imminent temporada.

L’oferta de places i el preu mig també indiquen previsions negatives. Així els experts preveuen una reducció dels ingressos. En aquest sentit des de la CEHAT han reiterat la importància que el Govern sigui conscient que és necessari dotar de suficient finançament al sector turístic perquè pugui seguir funcionant i mantingui les seves altes cotes d’aportació al PIB i a la creació d’ocupació.

Consulta l’informe CEHAT

Articles relacionats

Back to top button