Serveis

L’Estat liberalitzarà horaris comercials a zones turístiques

El govern central vol modificar la normativa comercial de com a mínim 14 ciutats, entre elles Barcelona, perquè els comerços puguin obrir lliurement diumenges i festius atenen la condició de zona turística del municipi.

El Govern espanyol vol amb aquesta liberalització d’horaris reactivar els sectors del turisme i el comerç. Ara les comunitats autònomes hauran de declarar zones de gran afluència turística en les ciutats de més de 200 mil habitants que registrin més d’un milió de pernoctacions anuals o una afluència superior a 400.000 passatgers en creuers.

Les ciutats que reuneixen aquests requisits són: Barcelona, Sevilla, Alacant, València, Saragossa, Màlaga, Las Palmas de Gran Canaria, Bilbao, Còrdova, Granada, Cartagena, Madrid, Palma de Mallorca i Santa Cruz de Tenerife.

El sector hoteler veu amb bons ulls aquesta mesura. Opinen que és positiu que els grans eixos urbans puguin obrir en diumenge per atendre els turistes. En el cas de Barcelona se suma també l’afluència de creuers i el desembarcament de milers de persones a la ciutat.

Els comerciants catalans i els sindicats, per la seva banda, s’han mostrat contraris perquè consideren que la liberalització perjudica al petit comerç i la seva capacitat per obrir tots els dies de la setmana i només beneficia a les grans superfícies.

Articles relacionats

Back to top button