Destinacions

Alarma a Calella per la tornada del turisme de borratxera

L’Ajuntament de Calella diu que denunciarà el turoperador que va portar 1.000 joves francesos al municipi amb un paquet de 270 euros. L’oferta consistia en una marató de 3 dies de festa i barra lliure dins i fora de l’hotel anomenada Spring Break.

El municipi ha ressuscitat el turisme de borratxera i la seva imatge ha quedat tocada tot i que no s’han registrat incidents remarcables. Alguns hotelers no veuen amb bons ulls aquest tipus d’ofertes i l’ajuntament no vol que la festa es repeteixi el proper any.

L’Spring Break de Calella és el millor exemple del denominat turisme de borratxera: per 270 euros contractaven el viatge, la pensió completa i l’alcohol. Amb ofertes d’aquest tipus és difícil encertar el marge de benefici que poden obtenir els empresaris però està clar que el cost en la imatge de Calella ha estat superior. L’ajuntament denunciarà per aquest motiu l’operador “Platja i Festa” però no sabem si actuarà contra els hotels i les discoteques que han jugat i facilitat que l’Spring Break se celebri en aquesta localitat.

Fa alguns anys la Costa del Maresme va iniciar una feina intensa per reorientar la seva oferta i imatge, associada al turisme lowcost, cap al segment del turisme familiar i de més qualitat. Ho van aconseguir oferint activitats i productes del seu territori, a la vegada que aprofitava la proximitat a la ciutat de Barcelona com un atractiu més pels seus clients. Tota aquesta bona feina del passat sembla que ha començat a malmetre’s els darrers anys. El retorn del turisme barat a Calella ha encès les alarmes.

Articles relacionats

Back to top button