Destinacions

El turisme enològic a Catalunya rep una nota de notable

Una enquesta a turistes interessats en el vi demostra la potencialitat de Catalunya com a destinació enoturística. 8 de cada 10 té previst visitar Catalunya i pot ser una de les zones vinícoles amb més potencial del món.

Un dels atractius més valorats pels amants del vi i que motiven un viatge a una regió determinada està lligada al prestigi dels seus vins, la possibilitat de tastar vins nous i l’oferta d’activitats relacionades. Segons l’enquesta presentada durant l’International Wine Tourism Conference – IWINETC 2016, un 49% dels enoturistes consultats ha sentit a parlar de l’oferta d’activitats i vi catalans. Aquells que l’han visitat valoren la seva estada amb un notable i el 95% tenen previst tornar-hi.

Els turistes asseguren que l’experiència enoturística viscuda a Catalunya és semblant a la que han pogut tenir a la Vall de Loira, Porto, la Rioja o la Vall d’Aconcagua. Els principals clients d’aquest producte turístic són dels Països Nòrdics, Alemanya i França. “Catalunya té tots els ingredients per esdevenir una destinació líder a nivell internacional en enoturisme”, ha sentenciat la directora general de Turisme, Marian Muro. “L’enoturisme serà un dels productes més importants de la nostra destinació” gràcies a “uns trets diferencials i singulars que cal seguir potenciant”, ha afirmat.

Articles relacionats

Back to top button