superior

abajo

Allotjament

El sector demana canvis normatius a Catalunya per a les zones d’autocaravanes

El sector del càmping demana una modificació de la reglamentació de les àrees de pernocta de les autocaravanes. La proliferació d’aquest tipus d’àrees, per al sector del càmping, exigeix una normativa.

La competència que realitzen algunes d’aquestes zones amb els propis càmpings ha creat un conflicte creixent en el sector. Per la seva banda la Unió de Caravanistes de Catalunya reclamaven en el recent Saló del Caravaning més àrees d’estacionament de pernocta amb serveis. Els caravanistes volen que s’ampliïn les seves opcions per acampar amb el seu vehicle més enllà dels propis càmpings com ocorre en països com França o Itàlia.

Segons informa, Campireport.com, Catalunya està ultimant una reglamentació sobre àrees de pernoctació. La nova normativa definirà com han de ser aquestes àrees d’autocaravanes diferenciant-les dels càmpings. Entre els aspectes que contempla l’administració catalana es destaquen el registre d’usuaris, les condicions de seguretat o el pagament de la taxa turística de pernoctació.

Per acontentar al sector del càmping la direcció general de Turisme intentarà evitar que aquestes àrees regulades suposin una competència deslleial als càmpings limitant els serveis que puguin oferir. Algunes d’aquestes zones d’estacionament ara compten fins i tot amb supermercat i bugaderia.

Espanya no té una oferta àmplia d’espais de servei amb aigua i llum per estacionar i pernoctar. Els caravanistes afirmen que és necessària una oferta que s’adapti a tots els gustos i que es pagui pels serveis que s’utilitzen.

Catalunya és la destinació capdavantera a Espanya per al sector del càmping amb 14 milions de pernoctacions en els seus 350 establiments.

Articles relacionats

Back to top button