superior

Destinacions

‘Corredor humanitari’ per als residents a Venècia

L’Ajuntament de Venècia ha decidit facilitar la mobilitat dels residents enfront de l’acumulació de turistes que envaeixen la ciutat.

Segons informa Ismael de Monzón en El Mundo, el consistori de la ciutat italiana donarà accés prioritari als venecians per prendre el vaporetto, el vaixell amb el qual traslladar-se d’un punt a un altre. La mesura s’iniciarà al juny, coincidint amb el període d’estiu i la temporada de creuers.

La discussió sobre com gestionar el turisme en les grans destinacions urbanes està al punt més àlgid. Venècia és el paradigma de ciutat que ha sucumbit al turisme arribant a puntes d’insostenibilitat. L’alcalde de la ciutat dels canals valora la mesura com una manera “de salvar la ciutat i convertir-la en més habitable”.

Barcelona ha obert també el debat sobre el seu model turístic. En ocasions la reflexió ha entrat en terrenys agres i poc constructius. El responsable de turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, durant el Fòrum TurisTic ha afirmat que la ciutat de Barcelona marcarà el futur turístic de les grans ciutats.

La iniciativa municipal veneciana la descriu el corresponsal com a ‘corredor humanitari’ per a venecians. Les parades més freqüentades comptaran amb dues files diferenciades, una per als habitants de la ciutat i una altra per a turistes. A més el preu del trajecte, uns 7,5 euros, passarà a 1,5 euros per als residents que comptin amb una targeta especial.

En els últims temps han proliferat els grups que demanen la prohibició dels creuers i del desembarcament de passatgers en el centre històric.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button