superior

Mercats

IVA reduït per a la restauració francesa

França vol aprovar una mesura d’impacte per tal d’estimular el turisme, fent d’aquesta activitat un element dinamitzador de l’economia en temps de crisi. El govern francès proposarà un IVA reduït per a la restauració aplicable a partir de juliol.

El govern francès proposarà al parlament que, a partir de l’1 de juliol, entri en vigor l’IVA reduït del 5,5% en el sector de la restauració, substituint l’IVA del 19,6% actual. La mesura serà inclosa dins del projecte de llei del Turisme, que s’està debaten en el parlament francès. A canvi d’aquesta rebaixa dels tipus de l’IVA, els restauradors s’han compromès a baixar el preu d’una llista de 10 productes (plat del dia, cafè, aigua mineral, etc.) L’objectiu és que es produeixi una baixada de preus d’un 11,8% que permeti estimular el consum. Cada restaurador haurà de triar set productes de la llista de 10 sobre els quals aplicarà una rebaixa.

Els restauradors també s’han compromès a crear 40.000 llocs de treball, la meitat fixes i la resta en contractes de pràctiques. Els restauradors, amés, es comprometen a obrir immediatament negociacions sobre salaris, protecció social i condicions de treball.

Back to top button