superior

AllotjamentEmpreses

Empresaris preocupats per la imatge de la destinació Catalunya a l’exterior

 “La situació segueix sent dramàtica per a la indústria turística, atès que no s’ha recuperat el flux d’arribades de turistes internacionals condicionant greument la reactivació en diferents zones del país”. Aquesta és textualment la definició que realitza la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, sobre l’estat del sector turístic català.

Amb la temporada d’estiu en marxa, els empresaris donen per perdut el mes de juliol. Constaten que la reactivació no s’està produint per falta de turisme estranger que voldrien compensar amb turisme espanyol. Posen l’exemple de l’emissor francès, el principal client internacional de Catalunya, -amb un de cada dos turistes forans-, que mostra molt de respecte a travessar la frontera per la por provocada pels missatges que emeten les autoritats franceses sobre la pandèmia.

En aquest sentit, el president de la ConfeCat, Santiago García-Nieto, ha explicat que una de les prioritats actuals és invertir més en promoció per recuperar la imatge de “destí segur i competitiu”. García-Nieto creu que “cal enviar missatges de confiança a l’exterior” per a posicionar Catalunya com a destinació “sanitàriament segura”.

La Confederació ha fet balanç de la situació del sector turístic i en l’àmbit laboral, ha recordat la necessitat que els contractes fixos discontinus continuïn en ERTO per força major amb condicions favorables per a les empreses. Aquesta mesura, per Confecat, s’hauria de mantenir com a mínim, fins a la constatació d’una “situació d’estabilitat palpable”.

Articles relacionats

Back to top button