Destinacions

El primer geoparc de Catalunya, reclam turístic del Bages

El Bages vol esdevenir una destinació clau en el camp del geoturisme a través del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, primer geoparc català integrat recentment a la Xarxa Europea de Geoparcs.

Els geoparcs són una figura creada per la UNESCO per preservar el patrimoni geològic, a l’estil del que són les reserves de la biosfera en l’àmbit del patrimoni biològic. En l’actualitat, la Xarxa agrupa una quarentena de parcs geològics d’arreu d’Europa.

Aquest recurs, segons la Diputació de Barcelona, “es perfila com una eina per al desenvolupament econòmic sostenible del territori i eix central de l’oferta turística de la zona”.

El geoparc ha de permetre atraure visites d’investigadors i geòlegs, persones interessades en el geoturisme i un segment de turisme relacionat amb la formació (escoles i centres educatius d’arreu del món)

En aquest parc hi ha identificats 46 punts d’interès ecològic i miner catalogats i classificats. A més, compta amb les Coves del Toll de Moià, les Coves del Salnitre de Collbató i el Museu de Geologia Valentí Masachs que ja funcionen com a centres d’acollida de visitants; i s’ha editat material amb la proposta de dues rutes turístiques pel parc: “Les coves del parc” i “El mar de la Catalunya Central”.

[HOME]

Back to top button