superior

Destinacions

Concurs d’idees per innovar el turisme de Sitges

Un projecte vinculat a l’agroecologia guanya l’edició 2012 de “Haiku Emprenedor”. Les altres dues propostes finalistes són el Sitges International Triathlon, vinculat al turisme esportiu, i Sitges Network, la creació d’una xarxa Wi-Fi gratuita al casc urbà de Sitges.

Sitges basa el 80% de la seva economia en el sector turístic i, des de l’Ajuntament s’ha impulsat el projecte “Haiku Emprenedor”, amb l’objectiu de trobar noves oportunitats de creixement econòmic i d’innovació per a aquest sector.

Els guanyadors d’enguany, Agroecològics Garraf, un grup de productors ecològics de Sitges, proposa fomentar l’alimentació ecològica i de proximitat als restaurants, bars, hotels de la zona per satisfer les necessitats d’un tipus de turisme provinent de països on aquesta pràctica està arrelada i normalitzada, i que, asseguren, “troben a faltar quan visiten la nostra zona”.

Amb aquest projecte, a més d’incentivar el sector hoteler i hostaler sitgetà, es donarà feina a gent jove interessada en les feines del camp. Paral•lelament, i a fi d’atraure un turista de nivell cultural mig-alt i preocupat per la preservació del medi natural, hi hauria l’opció d’organitzar diferents rutes guiades pel territori.

La voluntat de l’Ajuntament és incorporar la idea guanyadora a les actuacions del Govern Municipal de Sitges per tal de fer-la realitat, “sempre i quan sigui tècnicament i econòmicament viable”.

Dels projectes s’han valorat aspectes com ara l’empreneduria, la creativitat i la innovació, així com que promogui la sostenibilitat, la participació, la cooperació i el treball en equip entre diferents persones, institucions, organitzacions, etc., de l’àmbit públic o privat.

[HOME]

Back to top button