superior

Fires i Congressos

El turisme rural és el 3% de l’oferta d’allotjament de Catalunya

Les últimes magnituds del turisme rural català atorguen aquest sector un 3% de l’oferta d’allotjament turístic de Catalunya. Amb 2.000 establiments i més de 15 mil places el darrer exercici van rebre 329 mil viatgers que van generar més d’1 milió de pernoctacions.

La Fira de Cornellà de Llobregat (Barcelona) ha organitzat del 5 al 7 de novembre la 17 edició del Saló Nacional de Turisme Rural, Agrotur, amb una afluència de visites estimada de 18.000 persones. Aquest any el saló ha presentat com principal novetat un espai dedicat a l’enoturisme, vinculat a la cultura del vi.

El saló Agrotur amb 8.000 metres quadrats de superfície es donen cita empreses i agències de turisme rural, organismes públics, associacions i col•lectius de propietaris. Els visitants troben ofertes en allotjaments i activitats complementàries de turisme rural.

La principal novetat és la creació d’una secció dedicada a l’enoturisme per donar resposta als turistes que es decanten pel mitjà rural atrets per la seva gastronomia i per la cultura del vi. Segons els organitzadors del saló, a Espanya es registren 1,5 milions de visites mensuals a cellers vinícoles, que han desenvolupat en el seu entorn una important oferta d’allotjaments i establiments de restauració.

-Consulta l’informe amb les Principals magnituds turístiques del turisme rural

Back to top button