Destinacions

El sector de la neu burla la crisi en l’any del seu Centenari

Amb la venda de 2.213.481 forfets, gairebé un 20% més que l’any passat, les estacions d’esquí catalanes han tancat una temporada que l’Acem qualifica “rècord” tant pel que fa a nivell de gruixos de neu com de durada.

Després de dues temporades marcades per una davallada en el nombre d’esquiadors i una meteorologia adversa, enguany han estat sis mesos -des del 8 de novembre i fins el 10 de maig, data en què van tancar Boí Taüll Resort i Masella-, plens d’activitat en un sector que sembla haver evitat la crisi.

Segons el gerent de l’Acem, Joaquim Alsina, “que si en comptes de trobar-nos en una situació de crisi econòmica, haguéssim viscut un moment d’expansió com la temporada 02/03, el creixement hagués estat excepcional”.

Dos esdeveniments han marcat la temporada blanca 08/09. D’una banda, el sector de l’esquí ha celebra el seu Centenari i d’una altra la celebració a La Molina de tres campionats del món: la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí, la Copa del Món per a Discapacitats i la Copa del Món Snowboard.

Enguany, les 16 estacions d’esquí catalanes han invertit un total de 22 milions d’euros per millorar les seves instal•lacions. Un cop acabada la temporada d’hivern, moltes d’elles segueixen actives durant l’estiu, oferint activitats per gaudir de la muntanya en aquesta època de l’any.

Back to top button