superior

Destinacions

Lanzarote s’ha declarat “saturada” de turistes

La primera illa de Canàries que es declara “saturada” turísticament és Lanzarote. El Cabildo busca un model de més qualitat i vol aturar la massificació de visitants.

L’afartament de turisme, per a les autoritats de Lanzarote, es manifesta en els números: va rebre l’últim any més de 2 milions i mig de turistes, 17 vegades la població. L’anunci no ha agradat als empresaris de l’illa, però tampoc als clients. Al mercat britànic la notícia ha caigut molt malament ja que se senten culpabilitzats per visitar Lanzarote quan estan aportant riquesa a la comunitat canària.

Crida l’atenció el titular del diari illenc La Província sobre la reacció dels turistes britànics després de l’anunci:Si no volen que vinguem, per què la cervesa és tan barata?”

Per la seva banda, la patronal hotelera critica aquest posicionament. “Em sembla força inoportú per les repercussions a nivell mediàtic que al Regne Unit està tenint aquesta declaració”, ha manifestat Francisco Martínez, president de la Confederació Empresarial de Lanzarote.

Lanzarote té més de 70.000 places turístiques i la seva ocupació mitjana és del 80%. Amb aquesta declaració d’illa saturada de turistes el Cabildo vol que el futur passi per més qualitat, trobar nous mercats, augmentar la despesa en destinació i conservar l’entorn.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button