superior

Destinacions

Montserrat, el parc natural més visitat d’Espanya

El 2008, la muntanya de Montserrat va rebre 2,4 milions de visitants, xifra que la situa, amb diferència, com el parc natural de major afluència a tota Espanya. No només Montserrat té èxit entre turistes i visitants, segons un estudi de Consumer Eroski, Catalunya va acaparar la visita als parcs naturals, i gairebé sis de cada deu persones que van anar a un parc natural a Espanya, es van decidir per un dels onze espais catalans.

El mateix informe assegura que els visitants a parcs nacionals van caure l’any passat un 7%, amb 10,1 milions de persones. Aquest descens també es confirmaria, segons aquest informe, en el cas del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’any 2008 hauria rebut poc més de 304.000 visitants, mentre que durant tot l’any 2007, el van visitar 322.555 persones.

Com ja va informar COMUNICATUR el passat 27 de juliol, entre els darrers ajuts aprovats pel Govern hi ha deu milions d’euros que es distribuiran entre les Comunitats amb Parcs Nacionals. Aquests diners hauran de servir per finançar projectes que impulsin la modernització de les infraestructures, la conservació del patrimoni natural i cultural, i iniciatives relacionades amb l’atenció al visitant, comercialització de productes artesanals, i amb la formació de la població local en tasques relacionades amb la gestió d’aquests espais naturals.

En aquest sentit, l’informe de Consumer Eroski destaca que el nombre de centres d’interpretació, les seves infraestructures i l’accessibilitat són aspectes que es podrien millorar en parcs nacionals i naturals.

Back to top button