superior

EstudisMercats

La Diputació de Barcelona radiografia el mercat britànic

Un dels mercats més importants i madurs pel turisme a Catalunya és el britànic, que representa el 11,4% del total de turistes estrangers.  Entre gener i juliol d’aquest any han vingut 1,15 milions de britànics, un 9,2% més que l’any anterior, el que el situa en la segona posició, darrera del francès. La traducció d’aquestes dades en despesa a Catalunya significa un total de 885 milions d’euros, amb una despesa mitjana per turista de 769 euros i una despesa mitjana diària de 141 euros.

A l’entorn de Barcelona, mitjana d’edat de 50 anys, estades en hotels i 6,4 nits
50 anys és una edat molt per sobre de la mitjana general d’edat dels turistes de l’entorn de Barcelona. Però aquesta és l’edat que té el turista tipus britànic que s’està a aquesta destinació. 8 de cada 10 dormen en hotels, s’estan una mitjana de 6,4 nits i venen acompanyats de la seva parella en un 45% dels casos.

El que més els motiva és el clima, les platges i la ciutat de Barcelona. Venen per vacances (76%), molt més que per temes professionals (16%). Arriben en avió (77%), reserven  amb més d’un mes d’antelació (40% dels casos) i ho fan amb un paquet turístic complet en un 31% dels casos, convertint-se així en un dels mercats més turoperats dels que venen a l’entorn de Barcelona.

Taller sobre el mercat britànic
Totes aquestes dades i moltes més són les que es van aportar en un interessant taller sobre el mercat britànic organitzat per la Diputació de Barcelona, que en un moment en el que es parla de les possibles conseqüències del Brexit, volia donar a conèixer al món turístic les dades i comportament d’aquest mercat tan important per Catalunya. El taller és va realitzar el passat 16 de setembre i va tenir dos eixos fonamentals: les dades del mercat britànic a Catalunya, a càrrec de Vicenç Capdevila, Director del centre de promoció de Catalunya al Regne Unit, que va desgranar també la situació actual i les tendències de futur del mercat britànic i la presentació de l’estudi sobre el mercat britànic a la província de Barcelona, que va anar a càrrec de Damià Serrano, cap del LABturisme de l’Oficina Tècnica de la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Aquest nou estudi del LabTurisme de la Diputació va aportar molts detalls interessants, com ara que les quatre comarques que reben més turistes britànics són el Barcelonès, amb 640.437; el Maresme amb 105.556; el Baix Llobregat amb 59.868 i el Garraf amb 29.843.

També va desgranar el paquet turístic típic del mercat britànic en quant a despesa, resultant que el preu d’aquest paquet és de 538 euros, dels quals el transport s’emporta 129 euros, l’allotjament 339 euros (per 6,4 dies) i és gasten a destinació 207 euros.

La jornada va tenir també la participació de Derek Moore, President d‘AITO, l’Associació de turoperadors Independents, que va parlar de l’oferta de Turisme de natura i actiu a Catalunya i com posicionar-ho al mercat britànic.

Les dues primeres presentacions poden consultar-se al web de la Diputació de Barcelona.

Mercat britànic. Situació i perspectives. Vicenç Capdevila. Agència Catalana de Turisme

Tendències en els mercats: el mercat britànic 2016. Damià Serrano. LabTurisme Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button