AllotjamentEstudis

Els hotels recullen una ocupació històrica

L’ocupació en el mes d’agost en els hotels catalans va batre un nou rècord amb 2,5 milions de clients, un 4,5% més que l’agost anterior. Les pernoctacions han superat les 9 milions i un increment del 3,7%. Es tracta d’un màxim històric en les dades estadístiques que facilita l’Institut Nacional d’Estadística.

Els clients internacionals han estat els que han impulsat aquest creixement. Els turistes estrangers concentren el 62,5% dels viatges a hotels catalans i el 69,5% de les pernoctacions totals.

El grau d’ocupació mitjana en aquest mes d’agost ha estat del 84,8% de les habitacions, sensiblement superior a l’ocupació als hotels espanyols que ha arribat al 79%. En ambdós casos, la millor registrada a les estadístiques. L’anterior millor ocupació d’habitacions a Espanya en un mes d’agost es va registrar l’any 1999 amb el 78,8%.

Puja la rendibilitat hotelera
La facturació mitjana en els establiments hotelers catalans s’ha elevat a 101,6 euros per habitació ocupada, un 3% més que l’agost de 2015, i 86,2 euros per habitació disponible, amb un increment interanual del 6,3%.

A escala territorial creix la rendibilitat en termes globals, llevat la facturació per habitació disponible en els establiments de la marca Terres de Lleida. Els augments de rendibilitat més intensos del mes s’han registrat a la marca Terres de l’Ebre. Els allotjaments de la marca Barcelona han obtingut els ingressos més elevats del mes (ADR: 123,1 euros i RevPAR: 109,7 euros).

Articles relacionats

Back to top button