superior

Destinacions

Reconeixement de l’enoturisme a Costa Brava Girona

En ple any de l’enoturisme a Catalunya, la demarcació de Girona s’està destacant com una de les zones més actives i amb més prestigi.

A finals de juliol, durant la segona edició de la Nit de l’Enoturisme, la Agència Catalana de Turisme va reconèixer el Festival Vívid atorgant-li el Premi d’Enoturisme de Catalunya 2016 en la categoria de entitats públiques o mixtes que duen a terme experiències innovadores o campanyes de promoció en el seu territori.

Vívid, el festival del vi,  és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de la temporada alta turística. Es va celebrar a l’abril i durant tot el mes es van celebrar una gran quantitat d’activitats, com ara conferències, maridatges, menús, sortides amb caiac, música, etc. La idea era descobrir el vi de l’Alt i el Baix Empordà en totes les seves vessants mentre es practicava l’enoturisme a la destinació.

El festival Vívid ha estat impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Diputació de Girona i el Club de la Ruta del Vi D.O. Empordà.

La Ruta del Vi D.O. Empordà es presenta públicament a la destinació
Per altra banda, el divendres 9 de setembre, en el marc de la 32ª Mostra del Vi de l’Empordà de Figueres és va presentar a la societat empordanesa i els professionRutaViEmpordaals vitivinícoles i turístics de la zona la Ruta del Vi D.O. Empordà. L’acte es va celebrar als jardins del Consell Comarcal i va consistir en una presentació i un sopar-còctel elaborat pel col·lectiu la Cuina del Vent, que va maridar l’àpat amb vins dels 27 cellers pertanyents a la Ruta del Vi. A més, la celebració va propiciar també un intercanvi entre professionals, enfortint així els lligams comercials.

La Ruta del Vi D.O. Empordà és un club endegat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i compte amb el suport del Consell Regulador de la D.O. Empordà. La ruta recull una extensa oferta enoturística que inclou visites a cellers, àpats entre vinyes, estades a cellers situats en paratges naturals, tractaments de vinoteràpia, visites a espais museístics d’interès enogastronòmic i nombroses activitats.

Articles relacionats

Back to top button