superior

abajo

AAVV i TTOOAllotjament

Qui és el tapat del lloguer vacacional?

El mercat del lloguer d’allotjament turístic està controlat per unes poques empreses. Airbnb és una de les més conegudes, però no és la que lidera el mercat mundial en lloguer d’apartaments de vacances.

Booking és el gran tapat, supera Airbnb en aquesta oferta d’allotjament. La plataforma Airbnb comercialitza 5 milions d’aquest tipus d’allotjaments mentre que Booking té una oferta més gran, 5,7 milions. La companyia del grup Priceline és molt coneguda per facilitar les reserves hoteleres però el seu negoci d’allotjaments alternatius suposa el 20% del total de la companyia. Lidera la comercialització d’apartaments a nivell mundial. El seu volum de negoci en aquest segment va ser de 2.458 milions d’euros en ingressos en 2018.

En dos anys, Booking ha triplicat la seva oferta d’allotjament no hoteler i ha superat a Airbnb en oferta de lloguer de vacances. En el cas d’Espanya l’oferta de Booking està per sobre de les 400.000 unitats d’allotjaments alternatius. La manera de procedir de les dues companyies és diferent. Mentre Airbnb acumula sancions i conflictes oberts amb les autoritats, Booking ha sabut sortejar qualsevol imatge de conflictivitat i s’ha manifestat partidària de col·laborar i complir amb les normatives existents.

Articles relacionats

Back to top button