superior

Fires i Congressos

Agrotur vol guanyar dimensió professional

El Saló del Turisme Rural, Agrotur, ha tancat l’edició 2009 amb 18.000 visitants, una xifra similar a l’any anterior. Ara l’aposta dels seus impulsors és obrir-lo als professionals degut a l’èxit d’assistència que han tingut les jornades de debat especialitzades.

Enric Brufau, el director d’Agrotur, ha valorat el saló: “estem francament contents, volíem mantenir el nombre de visitants. Molts expositors ja ens han manifestat la seva intenció de repetir l’any pròxim, i alguns d’ampliar el nombre de metres quadrats d’estand. És el millor que ens pot passar. D’altra banda, estem segurs que la Jornada Professional que ha triplicat els seus participants, li dóna una nova dimensió al Saló.”

Agrotur té un component clarament comercial dirigit al públic final. Els visitants poden contrastar informació sobre noves destinacions, comparar tarifes i fins i tot contractar estades en els allotjaments presents en la fira.

En aquesta edició, l’organització ha destacat l’interès creixent del públic per practicar un turisme rural més sostenible i respectuós amb el medi natural i la recerca de noves rutes per conèixer nous racons del país. També ressalten la importància de la XI Jornada Nacional de Turisme Rural celebrada en el marc d’Agrotur que ha sumat més de 280 inscrits i triplicant el nombre de participants de l’any anterior. El coordinador de la Jornada professional i gerent de RuralGest, Rafael Pintado, ha destacat que la tendència a la professionalització del sector està convertint Agrotur en un “veritable fòrum de debat sobre el present i el futur del turisme rural”.

Durant tots els dies del saló ha cridat l’atenció dels visitants l’existència del segell que atorga la Garantia de Qualitat Ambiental als establiments rurals de Catalunya així com la futura classificació en espigues que tindran els allotjaments rurals catalans per determinar la seva categoria.

Back to top button