superior

Destinacions

30 anys de la marca “ARA Lleida”

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha complert el 30è aniversari de la seva constitució. Durant aquestes tres dècades de vida, l’ens, sota el paraigua de la marca “Ara Lleida”, ha promocionat els principals atractius i productes del Pirineu i les Terres de Lleida, des dels més coneguts com l’esquí, el turisme actiu, el turisme de natura o el patrimoni cultural, fins a d’altres d’emergents vinculats al senderisme, el cicloturisme, el moturisme o, més recentment, el fruiturisme.

Ara Lleida 2011

La marca “Ara Lleida”, que va néixer com l’eslògan de la primera campanya promocional del Patronat l’any 1989 i sota la qual s’ha promocionat el conjunt de l’oferta turística lleidatana tant en l’àmbit estatal com en l’internacional, s’ha convertit amb el pas dels anys en una de les marques turístiques estatals de referència.

D’altra banda, la creació del Patronat de Turisme ha propiciat que el sector turístic hagi tingut un desenvolupament transversal que ha abastat tot el territori (des del Pirineu fins a la plana) i hagi posat en valor les particularitats de cada territori mitjançant un ampli ventall d’eines i accions de comunicació, màrqueting i suport logístic o econòmic i en col·laboració amb els diferents actors del sector públic i privat del territori.

Nova imatge 2012

Les darreres campanyes del Patronat van enfocades a posar en valor una oferta de qualitat basada en un turisme responsable i sostenible davant una demanda cada vegada més exigent. Un exemple és la darrera que porta el lema “Lleida: Autèntica, Diferent, Natural. ADN Lleida”, que ha volgut augmentar la percepció de Lleida com una destinació turística singular i diversa i amb una identitat pròpia.

Campanya 2019

El sector turístic, considerat com un sector estratègic i cabdal per a l’economia i l’ocupació del conjunt de les comarques de Lleida, però especialment dels territoris de muntanya del Pirineu de Lleida, arriba a aquest 30è aniversari amb uns resultats força satisfactoris.

Les comarques de Lleida disposen actualment de 72.600 places d’allotjament turístic, de les quals 47.800 corresponen a l’oferta de càmpings, turisme rural, apartaments turístics i hoteleria, i altres 24.800 places corresponen als allotjaments turístics en albergs, refugis, campaments, cases de colònies, apartaments d’ús turístic, etc.

Articles relacionats

Back to top button