superior

abajo

Destinacions

Manifestants contraris al turisme entren en albergs i hotels de Barcelona

Fa un mes Comunicatur informava del canvi d’estratègia de les plataformes de veïns de Barcelona contràries al turisme. Una estratègia que passava per intimidar els turistes directament com a forma de pressió. Si en aquell moment van aturar i pujar a autobusos en servei del Bus Turístic, ara s’ha viscut un episodi diferent però en la mateixa línia.

Les mobilitzacions veïnals han tornat a sortir recentment als carrers de Barcelona, concretament a Ciutat Vella i el barri de Gràcia. Segons ha informat la televisió municipal BTV els manifestants “contra l’especulació urbanística i la massificació turística” han accedit a l’interior d’alguns albergs i hotels de la ciutat cridant consignes contra el turisme. També han llançat boles de pintura a les façanes.

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible és la impulsora d’aquestes accions. Denuncien que “el turisme mata els barris” perquè els veïns han de marxar ja que els habitatges estan pujant de preu per culpa de la proliferació d’allotjaments turístics. Demanen que l’Ajuntament, en el Pla d’allotjaments turístics (PEUAT) que està elaborant, elimini els apartaments turístics i que no es creï cap plaça hotelera nova a Barcelona

El preu del lloguer a Barcelona puja un 15%
Els indicadors dels principals portals immobiliaris han detectat que els preus del lloguer a la capital catalana han arribat als nivells anteriors a la crisi. Durant l’any passat quasi va arribar a un 15% d’increment. L’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu o Sant Martí són algunes de les zones on més ha pujat el preu de lloguer.

Articles relacionats

Back to top button