Ferroviari

El primer AVE arribarà a Girona el 8 de gener

El primera AVE a Girona arribarà el dimarts 8 de gener, segons han confirmat Renfe i Adif a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El temps de viatge estimat des de Barcelona a Girona serà de 40 minuts i de 55 minuts fins a Figueres aproximadament. El viatge de Girona a Madrid es realitzarà en quatre hores i cinc minuts, i entre Girona i Saragossa en dues hores i 32 minuts.

Hi haurà tres connexions diàries internacionals amb França; vuit nacionals d’AVE Madrid-Girona-Figueres i vuit regionals d’alta velocitat (Avant) entre les quatre províncies catalanes. La ministra de Foment, Ana Pastor, opina que el tram Figueres-Perpinyà de la connexió mediterrània és fonamental per a Espanya i per a França, ja que suposa donar continuïtat a l’ample UIC a Europa.

Pastor va anunciar el 22 de novembre que l’AVE arribaria a Girona el gener del 2013, una vegada finalitzin aquest desembre les obres de la línia d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres. Transports de la Generalitat confia que les obres de l’estació de Girona estiguin a punt per llavors.

Pel que fa als serveis internacionals, Pastor ha explicat que s’acceleraran els procediments que eren previstos per al final de 2013 perquè els trens, tant espanyols com francesos, puguin estar operatius l’abril del 2013.

[HOME]

Back to top button