AllotjamentDestinacions

Girona és la ciutat amb millor reputació online de l’Estat

L’informe Trivago sobre la reputació de les destinacions turístiques espanyoles ha analitzat més de 7 milions de valoracions d’hotels a Internet. El resultat ha estat que la ciutat de Girona compta amb la millor reputació en línia de l’Estat.

Respecte a la reputació de les províncies espanyoles La Corunya, Còrdova i Navarra són les que tenen millor reputació. Pel que fa a les províncies catalanes, Lleida és la millor posicionada, en el desè lloc amb 81,27 punts, Tarragona (76,16) és la pitjor posicionada a Espanya i Girona, l’avantpenúltima (77,95), malgrat els bons resultats de la seva capital. Barcelona queda en el lloc 39, amb 80,30 punts.

Trivago ha estudiat totes les províncies i quaranta ciutats de manera individual. Amb 83’37 punts sobre un total de 100, Girona és la ciutat que ha rebut les millors valoracions dels usuaris. En segon lloc hi ha Ronda (82’94 punts) i en el tercer Santiago de Compostel·la (82’90 punts). Més enrere queden ciutats com Barcelona, amb 80’80 punts, o Tarragona, amb 78’56 punts.

Gràcies a l’estudi s’ha comprovat que els usuaris tendeixen a valorar millor els hotels petits i familiars, on l’atenció sol ser més personalitzada, tal com passa en ciutats culturals de mida mitjana o petita. És important tenir en compte que les valoracions analitzades procedeixen de pàgines web que Trivago inclou al seu sistema, com Expedia o Venere. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha subratllat que “es tracta d’una notícia excel·lent, que confirma l’aposta ferma pel turisme, per la qualitat i per l’excel·lència que estem fent a la ciutat”.

Aquesta bona consideració se suma a la recent decisió de l’organització European Best Destination de designar Girona com la destinació més romàntica d’Europa.

Articles relacionats

Back to top button