superior

Formació

En servei l’aeroport de Pirineus – la Seu d’Urgell

L’aeroport de Pirineus – la Seu d’Urgell ha reobert el servei un cop finalitzades les obres de reforma i condicionament que han comportat un cost de 2,9 milions d’euros. Aquesta infraestructura ha de servir per dinamitzar el turisme a l’Alt Pirineu, l’Aran i Andorra.

Per a la Generalitat de Catalunya, que ha sufragat la remodelació, “l’aeroport es configura com un element clau per a facilitar l’accessibilitat còmoda i ràpida fins a les comarques de muntanya i els Pirineus”. “Servirà per reactivar l’economia de la zona i potenciarà nous fluxos de mobilitat” que permetran promoure aquesta àrea des de la vessant turística i econòmica.

Situat a la comarca de l’Alt Urgell ofereix servei a la veïna Andorra, molt necessitada d’una instal•lació estratègica d’aquest tipus. Acollirà vols d’aviació general i s’utilitzarà com aeròdrom de vols privats. Té capacitat per donar cabuda a aeronaus de fins a 17.5 metres de longitud.

La pista d’enlairament té una longitud d’1,2 quilòmetres i una amplada de 28 metres. La terminal compta amb una torre de control de 30 metres i un edifici de 4 plantes per oficines del personal d’operacions i per a servei dels viatgers (zona de restauració, cafeteria…) La plataforma d’estacionament d’aeronaus, de 45.300 m2 de superfície, disposa de fins a 60 places per a avions de diferents dimensions. En un extrem de l’aeroport s’ha habilitat una àrea exclusiva per a l’ús d’helicòpters.

Articles relacionats

Back to top button