superior

Organismes / Política turística

La Generalitat prepara el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2011-2015

El Govern de la Generalitat ha acordat impulsar la redacció del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2011-2015 per tal d’aprofitar l’impuls d’un sector econòmic que apunta unes perspectives positives i que podria servir per tirar endavant la resta de sectors productius de Catalunya.

El document, segons diu el Govern, seguirà els criteris de la UE i de l’Organització Mundial del Turisme, i pivotarà en quatre eixos: la potenciació de la marca Catalunya als mercats europeus i mundials; la creació d’una línia de suport per a les empreses turístiques; la modernització del turisme, en especial de les infraestructures i serveis, i la professionalització del sector.

La Generalitat ha decidit començar els treballs per tenir redactat el full de ruta durant aquest 2011. La intenció és que obtingui el màxim consens i per això obriran el diàleg amb tots els subsectors turístics. En aquest sentit, potenciarà una major implicació del sector en l’Agència Catalana de Turisme. Cal recordar que fins ara, per poder formar part d’aquesta Agència pública de promoció turística les empreses i les institucions havien d’aportar una quantitat econòmica. Aquest fet havia distanciat les petites i mitjanes empreses turístiques – majoritàries en el sector- que no es trobaven representades en aquest organisme.

Per al Govern el turisme és un sector clau per a l’economia catalana, aporta el 12% del PIB i dóna feina a gairebé 400 mil persones. És per això que "el sector turístic pot ser un dels que contribueixin en major mesura a sortir de la crisi per la via de la creació d’ocupació, ja que és un sector intensiu en mà d’obra i de manera indirecta pot contribuir a dinamitzar altres sectors de l’activitat", anuncia el govern català.

Back to top button