superior

Destinacions

Turisme de nit

Història, natura i gastronomia a la llum de la lluna. Aquesta combinació d’ingredients la trobem aquest estiu al Parc Natural del Garraf, al Montsant, a les muntanyes de Prades, i a la Serra de Llaberia. A la Costa Brava, Llançà també s’apunta a la moda de les visites nocturnes.

L’objectiu és presentar propostes originals, atractives, capaces d’atraure nous visitants en aquest cas, als espais naturals i a localitats turístiques on es complementi el tradicional “sol i platja”.

La Diputació de Barcelona presenta un recorregut per descobrir els principals valors naturals del Parc del Garraf: les plantes més representatives, la singularitat de les seves roques, les masies, els animals que hi viuen…El recorregut dura unes tres hores i el punt final el posa un sopar casolà.
Alguns espais naturals de les comarques de Tarragona també ofereixen la possibilitat de descobrir-los un cop es posa el sol, amb sopar inclòs. Les muntanyes de Prades, la Serra de Llaberia i el Montsant es poden recórrer a través de les visites guiades que proposen des de l’empresa de senderisme interpretatiu El Brogit Guiatges. El Tossal de la Baltasana, la Mola de Colldejou i la Miranda de Llaberia són alguns dels indrets triats.

Les propostes de Llançà són “Els sons de la nit”, un passeig que s’estrena aquest estiu per la natura de la zona, i “Llançà Medieval”, a través de la qual es descobreix el nucli antic de la localitat i els seus monuments més representatius. La visita inclou l’entrada al túnel que passa per sota l’església de Sant Vicenç, a la Plaça Major, i que va servir de refugi en èpoques de guerra.

El programa de visites guiades i gratuïtes “Descobreix el nostre territori” està organitzat per l’Àrea de Turisme de l’ajuntament de Llançà. Entre les principals novetats d’enguany destaquen “El cicle de l’aigua”, visita a una depuradora; “La natura dels sentits”; “Celler Empordàlia”; i “Vida i obra de Martínez Lozano”, sobre la figura d’aquest pintor de Llançà.

Back to top button