superior

MercatsTransport

El passaport Covid no serà el que s’esperava

Ja ho va avançar Comunicatur fa gairebé dos mesos, el Passaport Covid tenia gat amagat i les expectatives que va generar la Comissió Europea en el sector turístic quan el va anunciar es dilueix per moments.

En la informació del passat 18 de març on analitzàvem l’anomenat “passaport digital verd” advertíem que aquesta eina no obriria les fronteres als viatges i simplement suposaria un aglutinador de documentació. El passaport sanitari es queda en un mer simplificador burocràtic.

Es confirma que els estats de la Unió Europea es reservaran el seu dret a imposar restriccions i quarantenes independentment del que digui aquest certificat. La potestat d’aixecar les restriccions a la mobilitat dels viatgers dependrà de cada Estat i no del “passaport digital verd”. Tant és així que molt possiblement el passaport inclourà una descripció molt contundent: “aquest certificat no és un document de viatge” i aquest certificat “no és una condició prèvia” per viatjar per la UE.

Els interessos dels impulsors del passaport, Espanya i Grècia, destinacions turístiques que necessitessin facilitar els viatges, no han superat les reticències dels països menys predisposats com Holanda, Bèlgica i França. La intenció d’alguns membres de la UE és deixar aquest passaport en alguna cosa irrellevant i ja no queda clar perquè servirà. Per la seva banda, alguns mercats emissors de turisme importants com els Estats Units o el Regne Unit descarten o no veuen interessant crear un document d’aquest tipus.

Articles relacionats

Back to top button