superior

AllotjamentFires i Congressos

El turisme rural vol incrementar el client internacional

Amb motiu de la celebració del Primer Congrés Europeu de Turisme Rural (COETUR) els dies 27 i 28 de maig a Món Sant Benet (Barcelona), EscapadaRural.com i RuralySocial.es reuniran representants del sector amb l’objectiu que, a través de ponències i intervencions, els empresaris puguin conèixer, compartir i innovar al voltant del seu negoci. En aquest escenari, es posarà especial atenció en el client internacional, mercat en què empresaris i entitats públiques tenen posades les esperances per pal·liar la crisi.

La figura del turista internacional serà tractada per professionals del sector com Patrick Torrent, Director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme, i Francesco Silvestri, consultor italià de l’empresa Eco & Eco Economia & Ecologia SR L i expert en política. El primer presentarà un estudi dut a terme per la Generalitat de Catalunya envers el repte que suposa dirigir-se al client internacional. El segon aprofundirà en les claus de l’èxit d’una destinació de renom internacional com és La Toscana.

Una altra de les novetats de l’esdeveniment serà la presentació de les últimes dades de l’Observatori del Turisme Rural, a càrrec d’Enric López de CETT-UB i Ana Alonso, directora de Comunicació de Escapadarural.com. S’abordarà l’assignatura pendent de la reserva online en turisme rural, aspecte diferencial respecte a l’hoteleria urbana o vacacional, on ja està completament implantada. D’altra banda, també es posarà èmfasi en les claus per a la gestió eficaç d’un allotjament rural, analitzant aspectes fonamentals com el mesurament del ROI, l’existència d’una base de dades informatitzada i la reputació online, entre d’altres.

Premis a destinacions turístiques i a bloggers de viatge

Coincidint amb la primera edició de COETUR, EscapadaRural.com vol premiar aquelles entitats i professionals que, gràcies al seu treball, han donat suport al desenvolupament del turisme rural en l’últim any.

En la seva primera edició, els guardons comptaran amb tres categories: allotjament, destí i blogger de viatges. El millor allotjament serà l’establiment que compti amb més recomanacions entre els usuaris d’Escapadarural.com a través de les xarxes socials. Quant a la destinació, les principals associacions locals de turisme rural en l’àmbit nacional han proposat campanyes publicitàries o promocionals que consideren han significat un major suport per al sector. Algunes de les comunitats autònomes que opten a aquests premis són: Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Euskadi, Extremadura, la Rioja, Madrid i Múrcia.

Així mateix, s’escollirà el millor post entre els bloggers de viatge més prolífics parlant de turisme rural en l’últim any. Els candidats són: Viajablog, Lalaviajera, Guías Viajar, Sempreviaggiando i Miguel en Ruta.

El jurat estarà format per tots els ponents del Congrés i el lliurament de premis es realitzarà en finalitzar el primer dia de Congrés.

Articles relacionats

Back to top button